A Balatonra menekülnek a koronavírus elől az emberek

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A Balatonra menekülnek a koronavírus elől az emberek

Feltöltve: 2020-03-20

Több nagyvárosból, így a fővárosból is a Balatonra menekülnek az emberek a koronavírus elől.

A helyiek nyugtalankodnak, mert attól félnek, a városiak miatt betegednek meg.

Jóval nagyobb volt a mozgás a Balaton-parton az elmúlt napokban, mint ilyentájt megszokhatták. Vannak, akik a fővárosból utaztak el nyaralójukba a koronavírus-terjedés miatt elrendelt vészhelyzetben. Siófokon és Zamárdiban is sok nyaralóba megérkeztek a tulajdonosok - írja a Sonline.hu.

Megjelentek olyan bejegyzések a közösségi médiában, amelyben a helyiek arra kérik a budapesti tulajdonosokat, hogy maradjanak inkább otthon. Mert az ott élők arra panaszkodnak, hogy amióta a vidékiek megérkeztek, sok tartós élelmiszerből hiány alakult az áruházakban. Ez nem csak a keleti, de a nyugati medencére is jellemző, így Balatonbogláron is nehezen lehet hozzájutni liszthez. Balatonlellén van olyan panzió, amit szabályosan megrohamoztak budapesti vendégek.

Az MTV híradójának tudósítója szerint parázs vita alakult ki a helyiek és a nyaralók között, miután többen kifogásolták a helyiek közül azt, hogy az átutazók teljesen megszokott módon fagyiznak és pihennek a járvány és a szigorú korlátozások idején, ezzel folyamatos veszélyt jelentve a maguk és mások egészségére.